Tiramisu zná již opravdu každý. Jakmile jednou tento božský jemný a krémový dezert ochutnáte, nezapomenutelně se Vám uloží v paměti a jistě si jej při příští příležitosti opět rádi vychutnáte.

Mnozí z Vás jistě mají svůj osvědčený recept na tento vynikající dezert. Můžete jej ale zkusit v této letní verzi, kdy chuťovou harmonii dotváří exotické pomeranče. Připomeňte si chuť léta s tímto vynikajícím pomerančovým tiramisu!

Složení

  • 24 ks piškotů
  • 500 g sýru mascarpone
  • 4 lžíce cukru nebo práškového cukru
  • 4 vejce
  • 4 velké pomeranče
  • 6 polévkových lžic espressa
  • 6 polévkových lžic koňaku
  • tmavá čokoláda – na chuť

Příprava

Oddělte vejce a z bílků vyšlehejte pěnu.

Přidejte polovinu cukru, promíchejte a opět vyšlehejte.

Žloutek prošlehejte mixerem, přidejte zbylý cukr a znovu prošlehejte.

Ke žloutkům přidejte mascarpone a promíchejte.

Do této směsi pomalu vmíchávejte bílky.

Smíchejte koňak a espresso.

Do formy, nebo plechu vyskládejte piškoty namočené v kávové směsi.

Na piškoty přidejte vrstvu krému a na něj měsíčky pomerančů.

Poté přidejte zbytek krému a posypejte strouhanou čokoládou.

Formu zakryjte folií a nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

zdroj: fishka100.ru

Sdílejte