Vtipný název tohoto receptu mohl někoho vystrašit, ale nebojte se, toto není dort ze žirafy! Pouze vypadá, jako toto zvíře a kombinuje tak zajímavý vzhled se svojí vynikající a jemnou chutí.

Vskutku originální! Kombinace tvarohu a zakysané smetany je osvědčená a dort v sobě spojuje čokoládovou a vanilkovou chuť. Díky vzhledu žirafí kůže si jej jistě oblíbí zejména děti a budete jej připravovat často!

Složení

  • 350 g cukru
  • 300 g zakysané smetany
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g másla
  • 3 vejce
  • 2,5 hrnku mouky
  • Vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžička soli

Příprava

Roztavte máslo, smíchejte jej s polovinou cukru a přidejte jedno vejce, mouku, sodu, kakao a promíchejte těsto. Nechte jej 20 minut odpočívat v lednici.

Smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem, cukrem, vanilkovým cukrem, dvěma vejci a škrobem. Vyndejte chlazené těsto, rozdělte jej na 2 nerovnoměrné části, vložte větší část do formy. Do středu nalijte smetanovou směs. Z hnědého těsta vytvořte kuličky a rozmístěte je do bílého těsta, abyste vytvořili vzor. Pečte při 180 stupních po dobu 50-60 minut a můžete podávat.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte