Různé rolky všech druhů se v poslední době stávají velmi oblíbenými pro pohodlnost jejich konzumace. Pokud hledáte novou inspiraci na chutný oběd, nebo večeři, zkuste tyto vynikající zelné rolky.

Jedná se o lahodné jídlo, které je jednoduché na přípravu, ale chutná opravdu výborně. Zkuste si tyto zelné rolky připravit jako lehkou večeři na teplé dny, které nyní přicházejí a jistě si pochutnáte!

Složení

  • 400 g vyčištěné a nasekané cibule
  • 250 g rýže
  • 2 velké mrkve nastrouhané
  • 450 g vařených žampionů
  • 2-3 lžíce rajčatové pasty
  • 250 ml vývaru
  • 100 ml oleje
  • Petrželka a kopr
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mouky
  • Velké zelí

Příprava

Cibuli orestujte na oleji, přidejte rýži a zalijte vodou. Uvařte rýži a přidejte vývar, mrkev, zeleninu, houby, dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte. Nechte směs vychladnout a vmíchejte 2 lžíce mouky. Očistěte zelí a rozdělte jej na jednotlivé listy. Každý z nich naplňte a zabalte do podoby rolky. Vložte rolky do hrnce a nechte místo ve středu, sem položte zbytek nakrájeného zelí. Zalijte olejem smíchaným s rajčatovou pastou a nechte hrnec 1.5 hodiny na slabém plamenu. Poté podávejte s libovolnou přílohou.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Sdílejte