Hledáte inspiraci, co připravit na večeři, nebo jako zajímavé pohoštění pro návštěvu? Můžete je překvapit vynikající zeleninovou roládou s vejcem. Zelenina je skvělá, zdravá a jistě potěší všechny strávníky.

Tato roláda je tedy nejen zdravá, ale také úžasně jemná a chutě k sobě dokonale ladí. Jedná se o nízkokalorický pokrm, takže si pochutnají i ti, kteří si hlídají váhu. Tento recept je prostě úžasně všestranný.

Složení

  • 3 vejce
  • 2 mrkve
  • 3 brambory (střední velikosti)
  • 1 svazek kopru
  • 200 g konzervovaného hrachu
  • 20 g želatiny
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 3–4 polévkové lžíce tučné zakysané smetany
  • 6–7 polévkových lžic. majonézy
  • 1 polévková lžíce. hořčice
  • 1 sklenice zeleninového vývaru
  • trochu černého mleté ​​pepře
  • sůl

Příprava

Umyjte zeleninu a oloupejte ji. Vařte brambory a mrkev ve slané vodě. Poté nakrájejte na malé kostičky a vložte do 1 šálku teplého vývaru. Jemně nakrájejte kopr a smíchejte jej s citronovou šťávou, přidejte k zelenině. Želatinu smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Všechny složky důkladně promíchejte dohromady, dokud nejsou spojené.

Vejce uvařte natvrdo.

Natáhněte potravinovou folii a na ni navrstvěte polovinu celé směsi. Do středu položte uvařená vejce a přidejte zbylou směs zeleniny a majonézy. Nakonec zabalte roládu a nechte ji v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.

Před podáváním nakrájejte.

zdroj:

Sdílejte