Pokud patříte mezi fanoušky lehké stravy, jistě máte mnoho oblíbených dezertů, které se připravují ze zakysané smetany, nebo tvarohu. Právě zakysaná smetana je jednou z hlavních přísad tohoto receptu.

Jelikož jíme také očima a v různých kulinářských show se dbá na prezentaci podávaného pokrmu, jistě chcete hostům nabídnout dobře vypadající dezert. Tento zákusek je však krásný na pohled i sám o sobě.

Složení

  • 250 gramů pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 gramů másla
  • 200 gramů cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička sody
  • vanilin
  • sůl

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.

Přidejte prosetou mouku, vanilin a sodu. Opět dobře promíchejte.

Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte kakao. Důkladně promíchejte.

Připravte si formu na pečení vyloženou pečícím papírem. Vlijte dvě lžíce světlého těsta do středu formy, okolo nich dvě lžíce kakaového těsta a pokračujte až ke kraji formy. Poté pomocí špachtle vytvořte pruhy od okraje do středu.

Předehřejte troubu na 170 stupňů a pečte zákusek 45 minut. Připravený koláč ponechte ve formě až do úplného vychladnutí, pak ho vyjměte a můžete podávat.

zdroj: ideireceptov.ru

Sdílejte