Léto nám již skončilo, ale než se s ním úplně rozloučíme, čeká nás několik teplejších dní. Právě na tyto dny jsou vhodná lehká zeleninová jídla, jako je například vynikající salát z lilků, připravený dle tohoto receptu.

Stačí Vám pár základních surovin, z nichž například samotný lilek je zeleninou, která je nejen typická pro letní období, ale navíc je také ohromně zdravá a prospěšná Vašemu tělu. Dopřejte si tento lehký salátek a jistě si jej oblíbíte.

Složení

  • 3 středně velké lilky
  • 3 vejce
  • 2 střední cibule
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • cukr, sůl a pepř podle chuti

Složení zálivky

  • 1 lžička cukru
  • 0,5 lžíce soli
  • 3 polévkové lžíce octa
  • 70 ml vody

Příprava

Vejce uvařte natvrdo, poté je oloupejte a nakrájejte na plátky.

Lilek nakrájejte na malé kousky.

Nakrájejte cibuli a přidejte k ní všechny suroviny, které tvoří zálivku, nechte 15 minut stát.

Zahřejte pánev, přidejte rostlinný olej a osmažte lilek. Restujte po dobu 6-8 minut, ne více. Chcete-li zbavit lilky nadbytečného tuku, položte je z pánve přímo na papírový ručník.

Lilek vložte do misky na salát, přidejte vejce a nakládanou cibulí. Promíchejte. Doplňte majonézou a nechte půl hodiny odpočívat v lednici.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte