Více a více studií nám doporučuje vynechávat aspoň v některé dny maso ze své stravy a ulehčili tak svému tělu i planetě. Mnoho z nás si však nedokáže představit plnohodnotnou náhradu za oblíbené maso.

Pokud milujete karbanátky, náhrada je nasnadě! Využijte tento snadný recept a připravte si vynikající zeleninovou alternativu. Možná si je nakonec oblíbíte ještě více, než původní masovou verzi!

Složení

  • 400 g mražené zeleniny
  • 3 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Olivový olej

Příprava

Zeleninu uvařte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte vejce, mouku, sůl, pepř a promíchejte. Ze vzniklé směsi formujte karbanátky a ty následně osmažte v rozpáleném oleji po obou stranách po dobu zhruba 2-3 minut.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte