Hranolky milují dospělí, a ještě více děti. Protože se však jedná o produkt fast foodu, jsou hranolky dost tučné a nedoporučuje se jejich pravidelná konzumace ve větším množství. Existuje však alternativa.

Pokud si prostě nemůžete pomoct, již si můžete pochutnat bez výčitek. Připravte si vlastní domácí hranolky v troubě, bez použití oleje. Příprava je velmi jednoduchá a získáte tak zdravější variantu hranolek.

Složení

  • 500 gramů brambor
  • Jedna čajová lžička mleté ​​červené papriky
  • půl lžičky soli
  • černý pepř – na chuť
  • jeden vaječný bílek

Příprava

Umyjte, oloupejte a nakrájejte brambory.

Několikrát kousky vypláchněte, abyste odstranili škrob.

Usušte brambory na papírových utěrkách.

Ušlehejte bílek a smíchejte jej s kořením.

Můžete přidat česnek, bylinky apod.

Brambory položte do misky a důkladně je obalte ve vaječné směsi.

Pečte hranolky na plechu s pečícím papírem při 220 stupních po dobu 10-15 minut.

Podávejte s oblíbenou omáčkou.

zdroj: jemchyjinka.ru 

Sdílejte