Masové kuličky a karbanátky jsou součástí mnoha tradičních jídel v naší zemi. Pokud si je rádi dopřáváte, jistě víte, jak lahodně chutnají. Dnešní recept je takovou alternativou masových kuliček.

Jedná se o kuličky vyrobené z fazolí, což jistě potěší všechny vegetariány a vegany, kterých v česku přibývá. Pokud také nejíte maso za jakýchkoli důvodů, připravte si tyto kuličky. Jsou výborné a jistě si je oblíbíte.

Složení

  • 250 g suchých fazolí (jakéhokoli druhu)
  • 2 velké brambory
  • polovice malé lžíce kari
  • mletý černý pepř podle chuti
  • poloviční lžička koriandru
  • sůl
  • 3 lžíce mouky (hladké)

Příprava

Namočte fazole večer do teplé vody a nechte je namočené až do rána. Slijte vodu z fazolí, umyjte je a nechte je vařit.

Čím déle, tím lépe, tím lépe, protože budou měkčí. Očistěte brambory, uvařte je a nastrouhejte.

Smíchejte brambory s fazolemi. Připravte si sůl, pepř, koriandr a kari, ochuťte směs a poté nabírejte kousky směsi, vytvarujte kuličky a ty obalte v mouce.

Umístěte kuličky do pekáče a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních, dokud nejsou zlatavé. Můžete je také smažit v oleji podle potřeby.

zdroj: bidista.com

Sdílejte