Plavková sezona je pro tento rok za námi. To ale neznamená, že je čas přestat udržovat své tělo v kondici. Přece jen další léto tu bude dříve, než bychom čekali. Mnoho z nás proto už teď jistě ladí formu.

Pokud si i Vy hlídáte postavu a i jídelníček, pravděpodobně vynecháváte zlatavé a křupavé hranolky z brambor. Připravte si však tuto zdravou variantu celerových hranolek a udržte si krásnou postavu po celý rok!

Složení kořenicí směsi

  • 1,5 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku (+ 1 čajová lžička sušené cibule)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 750 g celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl dle chuti

Příprava

Koření smíchejte a uzavřete do lahvičky. Můžete jej uchovat až 6 měsíců.

Celer očistěte, omyjte a nakrájejte na hranolky.

Vyskládejte celer na plech, pokapejte jej olejem a bohatě dochuťte směsí koření. Dobře promíchejte.

Pečte při 230 stupních dokud hranolky nebudou zlaté a poté můžete hned podávat.

zdroj: nosalty.hu

Sdílejte