Léto je sezonou typickou pro velkou úrodu všech druhů ovoce a zeleniny. Někdy je plodů ze zahrádky až přebytek a s ním souvisí jedna typicky česká letní činnost. Jedná se samozřejmě o zavařování!

Pokud také rádi zavařujete a nakládáte ovoce a zeleninu, jistě se nemůžete dočkat, až si připravíte vynikající zavařená rajčata. Jsou plná vitamínů a pochutnáte si na nich kdykoli během roku.

Složení

  • 3–4 kg rajčat
  • 1 kus papriky
  • 3–4 stroužky česneku
  • 8 až 10 stonků čerstvé petrželky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce octa

Příprava

Vyberte krásná zralá rajčata, ujistěte se, že nejsou prasklá ani příliš měkká. Všechny přísady umyjte a vložte do nádoby. Položte na dno láhve 1–2 stroužky loupaného česneku, 5-6 stonků petrželky, pak přidejte rajčata, znovu 1–2 stroužky česneku a 3-4 stonky petrželky. Nakrájejte papriku a položte ji nahoru (můžete ji také položit na dno nádoby. Převařte vodu a zalijte jí obsah nádoby, nechte stát 5 minut, pak vodu vylijte a opět povařte. Mezitím do nádoby přidejte cukr, sůl a ocet. Opět zalijte horkou vodou, uzavřete láhev a nechte ji v teple.

zdroj: bidista.com

Sdílejte