Zapékané pokrmy jsou vynikající a všeobecně oblíbené. Rychlá a nenáročná příprava společně s jednou z nejzdravějších forem úpravy jídla dává vzniknout vynikajícímu a sytému pokrmu pro celou rodinu.

Pokud máte rádi kombinaci masa a zelí, která je velmi typická pro českou kuchyni obecně, jistě si tento recept zamilujete. Stačí vše smíchat, vložit do zapékací misky a nechat troubu, aby se postarala o zbytek.

Složení

  • 1 kg kyselého zelí
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 velká cibule
  • 300 g rýže
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • sůl, pepř
  • 100 g uzeného sýra
  • 200 ml zakysané smetany

Příprava

Zeli zalijte vodou, uvařte a poté přeceďte. Uvařte také rýži. Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a opražte na pánvi. Přidejte mleté maso a dochuťte. Vložte rýži, zelí a masovou směs do zapékací misky a na povrch nalijte smetanu smíchanou s kořením. Zasypejte strouhaným sýrem a pečte 30 minut při 160 stupních. Po vychladnutí podávejte.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte