Trouba je největším pomocníkem pro večery, nebo celé dny, kdy jste zaneprázdněni a nemáte tak moc času stát u plotny a věnovat se přípravě jídla. Tento recept je ideální právě pro tyto situace.

Jedná se o zapékaný pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu a nenáročný na čas. Zapečené těstoviny se skvěle spojí s omáčkou a sýr a koření dodá jídlu tu pravou chuť. Zkuste ještě dnes.

Složení

  •  400 g penne (těstoviny)
  •  200 gramů šunky
  •  200 g sýra
  •  400 g salámu
  •  Konzervovaná rajčata
  •  1 cibule
  •  oregano
  •  sůl
  •  pepř

Příprava

Uvařte těstoviny dle návodu ve slané vodě a poté je sceďte. Nakrájejte cibuli, šunku a salám na plátky a poduste v pánvi. Přidejte rajčata, pepř a sůl.

Do zapékací misky nasypte polovinu těstovin, polijte polovinou omáčky, poté znovu navrstvěte těstoviny a znovu omáčku. Nakonec posypte strouhaným sýrem. Pečte při 200 stupních, dokud se sýr nerozteče a můžete podávat.

zdroj: sanatatea.ro

Sdílejte