Vánoce jsou za námi a většina z nás nyní nějaký čas nebude chtít vidět smažená jídla, ani bramborový salát. Brambory se však naštěstí dají připravit na velmi mnoho odlišných způsobů než jen ve formě salátu.

Pokud hledáte jednoduchý recept na nedělní oběd, tento recept je naprosto to pravé. Jedná se o úpravu zapékáním, které šetří Váš čas a je také velmi zdravé. Získáte jídlo, které obsahuje maso, přílohu i zeleninu!

Složení

  • 700 g masa
  • 500 g mrkve
  • 5 cibulí
  • 10 brambor
  • 250 g majonézy
  • 125 g smetany na vaření
  • 150-200 g sýra
  • Koření dle chuti

Příprava

Zeleninu oloupejte a cibuli nakrájejte na půlkolečka, brambory na plátky a mrkev nastrouhejte. Maso nakrájejte na plátky a vyskládejte je na dno plechu. Maso dochuťte kořením a poté na něj navrstvěte cibuli, brambory, a nakonec strouhanou mrkev. Nakonec poklaďte plátky sýra, nebo zasypejte sýrem strouhaným. Smíchejte smetanou s majonézou v poměru 1: 2, množství závisí na vašich preferencích. Můžete použít pouze majonézu. Tuto směs nalijte rovnoměrně na povrch sýra a pečte jednu hodinu při 180 stupních. Po zapečení můžete ihned podávat!

zdroj: retete-usoare.info

Sdílejte