Není vždy možné, aby bylo na stole jídlo z pečeně, či nějaký dobrý steak. Může to být z finančních, nebo i časových důvodů. Naštěstí existuje spousta šikovných receptů na jiná vynikající jídla.

Pokud se masa nechcete vzdát, je ideální maso mleté, zejména pro svoji dostupnost a rychlost přípravy. Vyzkoušejte je například zapéct s bramborami a jistě budete překvapeni, jak moc si pochutnáte.

Složení

  • 1 kg brambor
  • 100 g cibule
  • 700 g mletého masa
  • 200 g rajčat
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g majonézy
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Příprava

Vyložte si plech pečicím papírem a vymažte jej máslem.

Oloupejte brambory a cibuli. Nakrájejte je na kolečka, promíchejte s majonézou, pak přidejte koření a vyskládejte první vrstvu na plech.

Na brambory přidejte opražené mleté maso, připravené na pánvi s kořením.

Potřete majonézou a přidejte vrstvu na plátky nakrájených rajčat.

Nakonec přidejte znovu brambory, potřete je majonézou a pečte 40 minut při 180 stupních. 10 minut před koncem pečení celý povrch zasypejte strouhaným sýrem.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte