Pokud máte v teplé letní dny raději lehká zeleninová jídla, jistě Vás tento recept velmi potěší. Nejedná se sice o veganský, ani vegetariánský recept, ale přesto v něm nehraje hlavní roli maso.

To je zde zastoupeno pouze šunkou, ale hlavní složkou je zdravý a výživný květák, který je plný vitamínů a zdraví prospěšných látek. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a připravte si jej třeba na večeři.

Složení

  • 1 kg květáku
  • 3 vejce
  • 1 šálek smetany
  • 300 g krájené šunky
  • Máslo
  • Sůl

Příprava

Uvařte květák ve slané vodě a nakrájejte jej. Vložte do zapékací misky a přidejte nakrájenou šunku a vejce. Zalijte směsí másla a smetany a poté upečte v troubě dozlatova.

zdroj: bidista.com

Sdílejte