Většina z nás ví, že dostat do dětí doporučenou dávku ovoce a zeleniny může být někdy až nadlidsky obtížný úkol. Stejně tak většina mužů zeleninu příliš nevyhledává a raději si naloží porci masa navíc.

Zelenina je ale velmi důležitá a obsahuje pro tělo nepostradatelné látky, vitamíny a živiny. Perfektní je například květák. Připravte jej dle tohoto receptu zapečený s masem a smetanovou omáčkou a doma zmizí raz dva!

Složení

  • 1 hlávkový květák
  • 1 kg mletého masa
  • 1 hrnek rýže
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 500 ml smetany na vaření
  • strouhaný sýr
  • 1 vejce
  • olej
  • bylinky

Příprava

Květák rozdělte na růžičky a uvařte je ve slané vodě. Po 5 minutách sceďte a vložte do misky. Nakrájenou cibuli a česnek opražte na oleji a přidejte maso a povařte 15 minut. Rýži uvařte obvyklým způsobem a přidejte ji k masu. Do zapékací misky nebo plechu přidejte masovou směs a na ni růžičky květáku. Smíchejte smetanu s vejcem a bylinkami a nalijte tuto směs na květák. Nakonec bohatě zasypejte strouhaným sýrem a pečte 40 minut v troubě. Po zapečení můžete ihned podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte