Kusem dobrého masa v podobě steaku, nebo řízku jistě nepohrdne nikdo z nás. Co ale vnitřnosti? Ty bývají často neprávem zatracovány, přitom se jedná o vynikající zdroj vzácných látek pro lidské tělo.

Pokud máte rádi játra, jistě si vychutnáte tento pokrm, kde právě tento druh masa hraje hlavní roli. Tuto zapečenou variantu s rajčaty a spoustou sýru by však měli ochutnat i ti, kterým játra moc nevoní, možná Vás mile překvapí!

Složení

  • 600 g kuřecích jater
  • 250 g rajčat
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku,
  • 170 g tvrdého sýra
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Příprava

Umyjte játra a poté je pokrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kousky a osmahněte je v horkém oleji. Když je cibule červená, přidejte játra a chvíli smažte, pak použijte sůl a pepř na dochucení. Oloupejte česnek a nakrájejte zelenou petrželku. Nakrájejte rajčata a nastrouhejte sýr. Vložte cibuli a játra do formy na pečení, posypte zelenou petrželkou a česnekem, poté přidejte rajčata, a nakonec posypte strouhaným sýrem.

Předehřejte troubu na 180 stupňů, pečte 10-15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte horké.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte