Vepřové maso do české kuchyně prostě neodmyslitelně patří a pravidelně se objevuje na stole snad každé domácnosti v nejrůznějších úpravách. Pokud i Vy máte toto maso rádi, tento recept je pro vás!

Zapečené s rajčaty a sýrem je vynikající kombinací chutí. Stačí již jen doplnit vhodnou přílohu a jistě si pochutná celá rodinky při společné večeři, nebo nedělním obědu. Vyzkoušejte sami!

Složení

  • vepřové maso – 6 ks
  • sůl, koření – na chuť
  • česnek – 2-3 stroužky
  • majonéza – 3-4 polévkové lžičky
  • cibule – 1-2 ks
  • rajčata – 2-3 ks
  • tvrdý sýr – 150 g

Příprava

Maso nakrájejte na kusy, ale nesmí být moc tenké. Dochuťte solí a kořením dle chuti. Vyložte plech papírem na pečení a položte na něj maso.

Prolisujte česnek, smíchejte jej s majonézou a tuto směs namažte na maso. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kroužky a taktéž poklaďte na maso s omáčkou.

Umyjte rajčata a nakrájejte je na tenké plátky. Položte plátky rajčat přes cibuli. Plech vložte do trouby a pečte na 200 stupňů po dobu 20 minut.

Nakonec posypejte sýrem a pečte dalších 10-15 minut. Doplňte přílohou a podávejte.

zdroj: vk.com

Sdílejte