Mleté maso je v obchodech snadno dostupné za nižší cenu, než když například kupujeme u obslužného pultu maso na steaky. Pokud tedy hledáte vhodnou surovinu pro běžné denní vaření, je mleté maso správná volba.

O tom svědčí také jeho snadnější příprava a široká možnost využití v nejrůznějších pokrmech. Pokud tedy hledáte inspiraci, vyzkoušejte tento recept na chutné masové kuličky zapečené s omáčkou.

Složení

  • 700 g mletého masa,
  • ½ šálku rýže,
  • 2 vejce,
  • 1 velká cibule,
  • 2/3 lžičky soli,
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 3 polévkové lžíce rajčatové omáčky,
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany,
  • 1 polévková lžíce mouky,
  • ½ litru vody (2 šálky)
  • sůl, pepř podle chuti

Příprava

Uvařte rýži a ochlaďte ji. Smíchejte mleté maso s rýží, nakrájenou cibulí a vejci. Dochuťte solí a pepřem a ze vzniklé směsi vytvarujte jednotlivé kuličky. Vyskládejte je do plechu, nebo zapékací misky vymazané olejem. Smíchejte rajčatovou omáčku, zakysanou smetanu a mouku a vodu. Výslednou omáčkou zalijte kuličky a pečte v troubě po dobu 45 minut. Podávejte teplé.

zdroj: postrecept.ru

Sdílejte