Mleté maso je v obchodech často dostupnější a jeho příprava je také o poznání méně náročná, než u velkých kusů masa na steak a podobně. Je to tedy ideální surovina pro přípravu rychlého jídla.

Jednoduché, rychlé a chutné. Přesně takové je zapečené vepřové maso, které můžete spojit s bramborami a zeleninou. Získáte tak maso, přílohu i zeleninu spojené v jednom pokrmu díky zapečení.

Příprava

  • mleté ​​vepřové maso – 400 gramů
  • houby – 100-150 g
  • brambory – 6 kusů
  • cibule – 1 ks
  • vejce
  • zakysaná smetana – 1 šálek
  • česnek – 2 stroužky
  • sůl, pepř

Příprava

Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na proužky a houby na malé kousky. Smíchejte houby, cibuli, mleté maso, sůl a pepř.

Smíchejte smetanu s drceným česnekem, přidejte vejce, sůl a pepř. Do zapékací mísy vyskládejte polovinu brambor a pokryjte je náplní. Navrch opět naskládejte brambory a zalijte je připravenou omáčkou. Pečte při 180-200 stupních jednu hodinu. Posledních 5 minut přidejte k zapečení na povrch strouhaný sýr.

zdroj: jemchyjinka.ru 

Sdílejte