Bramboráky jsou jedním z těch nejtypičtějších českých jídel, které se pojí také k letnímu období. Pokud máte tyto smažené bramborové pochoutky rádi, jistě si je doma připravujete často.
Zkuste ale bramboráky zkombinovat s dietním kuřecím masem, zeleninou a lahodným osvěžujícím dresinkem. Návod najdete v tomto receptu a je to opravdu velmi jednoduché. Jistě si pochutnáte!
Složení
- Bramboráky
- 1 kg strouhaných brambor
- 2 vejce
- Sůl, pepř, česnek, mouka
- Kuřecí prsa
Dresink
- 500 g zakysané smetany
- Sůl, pepř, česnek
Zelenina podle chuti (rajčata, paprika, okurky, fialová cibule, ledový salát)
Smíchejte brambory s vejci a dochuťte kořením, smažte bramboráky v oleji. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, okořeňte a orestujte. Smíchejte zakysanou smetanu s kořením a nakrájejte zeleninu. Nakonec pomažte bramboráky dresinkem a naplňte je kuřecím masem a zeleninou.
zdroj: mindenegyben.com