Bramboráky jsou jedním z těch nejtypičtějších českých jídel, které se pojí také k letnímu období. Pokud máte tyto smažené bramborové pochoutky rádi, jistě si je doma připravujete často.

Zkuste ale bramboráky zkombinovat s dietním kuřecím masem, zeleninou a lahodným osvěžujícím dresinkem. Návod najdete v tomto receptu a je to opravdu velmi jednoduché. Jistě si pochutnáte!

Složení

  • Bramboráky
  • 1 kg strouhaných brambor
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, česnek, mouka
  • Kuřecí prsa

Dresink

  • 500 g zakysané smetany
  • Sůl, pepř, česnek

Zelenina podle chuti (rajčata, paprika, okurky, fialová cibule, ledový salát)

Smíchejte brambory s vejci a dochuťte kořením, smažte bramboráky v oleji. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, okořeňte a orestujte. Smíchejte zakysanou smetanu s kořením a nakrájejte zeleninu. Nakonec pomažte bramboráky dresinkem a naplňte je kuřecím masem a zeleninou.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte