Termín rychlé občerstvení v některých lidech vzbuzuje odpor. Tyto restaurace nevyhledává každý, protože jídlo je často nezdravé a výživově málo přínosné. To však neplatí pro všechna rychlá jídla.

Pokud si připravíte doma pokrm, jehož příprava je rekordně rychlá, nemusíte mít strach z nezdravých složek, protože přesně víte, co obsahuje. Jeden takový recept tu pro vás máme, tak jej zkuste!

Složení

  • 300 g rýže
  • 1 velká kuřecí prsa
  • 400 g zmrazené smíšené zeleninové směsi
  • 10 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Příprava

Rýži opláchněte a uvařte v slané vodě. Nakrájejte maso a rozmrazte zeleninu. Smíchejte maso a zeleninu s vařenou rýží a okořeňte ji, přidejte smetanu a promíchejte. Připravte si zapékací nádobu, která je odolná vůči vysokým teplotám a vymažte ji olejem. Nádobu naplňte směsí a nechte péct ve 180 stupňové troubě po dobu 15 až 20 minut. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte