Většina hlavních jídel se skládá z masa, omáčky či jiných přísad dodávající chuť a přílohy. Na to jsme všichni jistě dobře zvyklí. Díky tomuto receptu si ale můžete připravit pokrm, ve kterém je vše v jednom.

Jedná se o maso, které je společně s přísadami zabaleno a opečeno v obalu z brambor. Tento recept se vám bude velmi hodit, pokud se chystáte na cestu a nechcete si balit zvlášť každou část pokrmu.

Složení pro náplň

  • 400-500 g vepřového (nebo kuřecího) masa
  • 200-300 g hub
  • 100-150 g sýra
  • 1 cibule
  • petržel
  • sůl
  • mletý černý pepř

Složení pro obal

  • 2-3 brambory
  • 1 vejce
  • mouka
  • olej

Příprava

Připravte náplň, uvařte houby a nakrájejte je na tenké proužky. Cibulku nakrájejte na kolečka a osmažte na pánvi s horkým olejem.

Nastrouhejte sýr, nakrájejte petržel a smíchejte s houbami a cibulí, ochuťte podle vašeho vkusu.

Nakrájejte vepřové nebo kuřecí maso na středně velké kusy a opláchněte je, ochuťte. Na každý kus dejte lžíci náplně. Srolujte maso po stranách a zabalte je dohromady.

Brambory očistěte a nakrájejte. Obalte je v mouce a poté ve vajíčku.

Nachystejte si dva talíře, na jeden mouku, na druhý vejce a každý masový váleček obalte v mouce, pak ve vejci a pak ve strouhaných bramborách. Přitiskněte je, aby dobře držely. Smažte v horkém oleji, dokud nebudou všechny strany zlatavé. Poté zapečte v misce v troubě na 180 stupňů po dobu 15 minut.

zdroj: bidista.com

Sdílejte