Česká kuchyně je nesmírně bohatá a může nám nabídnout nepřebernou paletu vynikajících jídel, a to jak sladkých, tak slaných. Občas se ale vyplatí vyzkoušet recept z jiných zemí světa a oživit tak svoji sbírku.

Jako první můžete vyzkoušet tento snadný, ale velmi lahodný recept. Jedná se o tradiční francouzské brambory, které jsou zapečené rovnou i s masem. Celou výslednou chuť dotváří sýrová krusta.

Složení

  • 500 g vepřového masa;
  • brambory (od 500 gramů do 1 kg);
  • 3-4 cibule;
  • 300 g tvrdého sýra;
  • majonéza;
  • sůl, koření, bylinky podle chuti.

Příprava

Maso nakrájejte na silnější plátky, můžete jej i naklepat. Každý kus z vrchu mírně nařežte podélnými zářezy. Brambory a cibuli oloupejte. Brambory nakrájejte na plátky a pomažte je olejem. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a v misce ji dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat špetku cukru a jablečný ocet. Sýr nastrouhejte. Do vymazaného plechu vyskládejte vrstvu brambor a na ně položte maso. Podle potřeby dochuťte kořením a poté jej pomažte majonézou. Na maso vyskládejte cibuli a celou vrchní vrstvu bohatě zasypejte strouhaným sýrem. Pečte při 200 – 220 stupních po dobu 40 minut. Podávejte teplé.

zdroj: mirsovetov.ru

Sdílejte