V naprosté většině hlavních jídel hraje přední roli maso a jeho úprava. Ne vždy je ale po ruce dobrý kus, který můžete připravit. Pro takové situace existuje mnoho receptů, které vydají za skvělé hlavní jídlo.

Jedním z nich jsou například tyto vynikající brambory zapečené ve slanině s vynikající omáčkou. Můžete je servírovat samostatně jako hlavní chod, případně je použít jako přílohu právě k masu.

Složení

  • 10 malých brambor
  • 20 plátků slaniny

Složení omáčky

  • 25 g másla
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 100 g zakysané smetany
  • Šťáva z poloviny citronu
  • sůl
  • pepř

Příprava

Umyjte brambory a uvařte je ve slupce, po vychladnutí je oloupejte. Každou bramboru zabalte do dvou plátků slaniny a vložte je do zapékací misky nebo plechu. Pečte 10 minut při 200 stupních.

Roztavte máslo a přidejte mouku, neustále míchejte a přilijte vývar. Povařte několik minut a odstavte z tepla. Vmíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu, dobře promíchejte. Nalijte omáčku na brambory a pečte při 180 stupních dalších 10 minut.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte