Dnešní recept je další do sbírky tolik oblíbených zapékaných jídel. Jedná se o variantu s využitím brambor a zakysané smetany. Někteří lidé brambory konzumují jen zřídka, protože se jim nezdají dietní, i když jsou brambory zeleninou, která obsahuje mnoho vitamínů, které jsou pro tělo důležité.

Zakysaná smetana je snadno stravitelná a ve většině případů ji mohou také konzumovat lidé citliví na laktózu. Smetana obsahuje dva cenné vitamíny, které společně mají velmi dobrý účinek na tělo. Jedním z nich je vitamin A (ve formě retinolu) a další vitamín D (zakysaná smetana s vysokým obsahem tuku). Kromě těchto vitaminů také fosfor a vápník hrají důležitou roli při posilování kostí.

Co budete potřebovat

  • 4-6 brambor (v závislosti na tom, kolik jídla chcete udělat)
  • máslo
  • zakysaná smetana
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • koření (podle chuti)
  • sýr

Příprava

Brambory nakrájejte a vložte je do pekáče nebo do žáruvzdorné mísy. Použijte pro dochucení sůl, pepř, jiné koření lze použít podle potřeby. V misce smíchejte roztavené máslo se zakysanou smetanou, nakrájenou cibulí a nalijte na brambory. Posypte horní vrstvu strouhaným sýrem, vložte do trouby a pečte po dobu 45 až 50 minut. Dobrou chuť!

Není to nízkokalorické jídlo, ale je velmi chutné a výživné!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte