S vývojem naší společnosti se také mění naše návyky a stravovací preference. Již dávno neplatí předsudky, že je třeba jíst každý den maso a bílkoviny a živiny můžeme dostat z mnoha zeleninových pokrmů.

O tom svědčí i nárůst počtu lidí, kteří preferují bezmasou stravu, a i všem ostatním může velmi prospět jeden den v týdnu na lehčí zeleninové stravě. Vyzkoušejte například tento vynikající recept a uvidíte sami!

Složení

  • 500 g brokolice,
  • 100 g hub,
  • 5 vajec,
  • půl hrnku mléka,
  • mouka
  • olej.

Příprava

Uvařte brokolici a houby a poté ochlaďte a nakrájejte na kousky. Naplňte zeleninu do vymazané zapékací misky a zalijte směsí mléka, mouky a vejce. Pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte