Dnes potěšíme milovníky jídel, která jsou lehká jak na přípravu, tak i na trávení. Připravíme si zapékaná kuřecí stehna v kombinaci s rýží a lahodnou omáčkou. Celá příprava zabere jen 20 minut!

Kuřecí maso i rýže jsou obě dietní a lehce stravitelné suroviny. Doplněné o aromatickou omáčku tvoří perfektní pokrm. Můžete si na něm pochutnat bez výčitek kdykoli díky jeho rychlé přípravě.

Přísady:

  • 6-8 kuřecích paliček
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 plechovka konzervované kukuřice
  • 200 g dlouhé rýže
  • 500 ml vroucí vody nebo vývaru
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • Olej na smažení

Příprava:

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a na kořeníme oblíbenou směsí, necháme odležet.

Můžeme použít hořčici, kurkumu, majoránku, oregano, bazalku, zázvor, koriandr, sušené cibulky a česnek, muškátový oříšek. Ale to je jen na vás.

Oloupeme cibuli a mrkev a nakrájíme je nadrobno.

Osmažíme zeleninu na pánvi s malým množstvím oleje, přidáme kukuřici a promícháme na mírném ohni.

Propláchneme rýži a přidáme ji do směsi na pánvi, opražíme ji.

Zeleninu s rýží vložíme do zapékací misky a rovnoměrně zalijeme vývarem nebo vodou.

Na povrch naskládáme marinovaná stehýnka, zakryjeme alobalem a pečeme při 200 stupních po 40 minut a následně ještě 15-20 minut bez alobalu.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte