Mnoho receptů se v poslední době zaměřuje na zapékaná jídla, a to jistě není náhoda. Tato úprava nabízí mnoho benefitů. Je časově úsporná, protože při pečení můžete dělat mnoho jiných věcí.

Dále také patří zapékání k nejzdravějším způsobům přípravy jídel, protože není potřeba používat moc oleje. Všechny ingredience se spojí dohromady a vytvoří skvělý chuťový zážitek. Vyzkoušejte sami!

Složení

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 – 3 ks lilku
  • 3 až 4 rajčata
  • 150 g sýra
  • 1 stroužek česneku
  • kopr
  • olej pro pečení
  • sůl
  • pepř podle chuti

Příprava

Uvařte a usušte lilky a konce odřízněte. Nakrájejte je na tenké plátky, dejte je do misky, posolte a nechat stát 20 až 30 minut, odložte šťávu, kterou lilek pustí. Kuřecí prsíčka umyjte, osušte a nakrájejte na 4 kusy. Maso umístěte do sáčku (nebo dvou vrstev fólie) a dochuťte ho kořením. Umyjte rajčata a nakrájejte je na kolečka.

Česnek je třeba oloupat a nadrtit. Umyjte kopr a nakrájejte na malé kousky. Olej nalijte do pánve a opečte po obou stranách nakrájený lilek a poté jej odložte na papírový ručník, aby se absorboval přebytečný olej. Vymažte pečicí misku a vložte do ní plátky lilků, aby byly plátky lehce přes sebe.

Poté přidejte vrstvu masa, poté lilky a znovu maso. Přidejte rajčata, česnek a posypte strouhaným sýrem. Umístěte jídlo do předehřáté trouby, pečte na 180 stupňů po dobu 25 minut.

Když je připraveno k vyjmutí z trouby, nechte misku vychladnout po dobu 10 minut, poté pokrm nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte