Kuřecí maso je velmi oblíbené pro rychlost jeho přípravy a také velmi příznivé nutriční hodnoty. Pokud jej i vy rádi konzumujete, jistě Vás potěší nová inspirace na jeho přípravu, například zapečené s jablky.

Tento recept je rychlým a snadným návodem pro přípravu kuřecího masa s jablky a zabaleného do slaniny. Jablka dodají jídlu svěžest a netypickou chuť, slanina se ke kuřecímu skvěle hodí. Stačí přidat přílohu.

Složení

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 jablka
  • grilovací koření
  • 250 g slaniny
  • 1 velká cibule

Příprava

Každé prso povrchově nařežte, ale nekrájejte. Do vzniklých mezer naskládejte jablka nakrájená na plátky.

Poté dochuťte solí, pepřem a koření a poklaďte na něj nakrájenou cibuli. Nakonec každé prsíčko důkladně obalte do plátků slaniny. Pečte při střední teplotě přikryté hliníkovou folií cca 30 minut a poté můžete ihned podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte