Cuketa je typickou letní zeleninou a její úroda je letos velmi bohatá, především díky teplému počasí. Existuje mnoho různých receptů, sladké i slané, do kterých můžete cuketu všemožně přidat.

Tato všestranná a velmi zdravá zelenina j e také skvělá zapékaná. Pokud si ji tedy rádi vychutnáváte na tento způsob, jistě se Vám bude tento recept hodit. A pokud ne, jistě si zapečenou cuketu zamilujete!

Složení

  • 6 ks velkých brambor
  • 2 cukety
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 g sýra
  • kopr
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Umyjte cuketu nebo v případě potřeby ji oloupejte a nakrájejte na kolečka. Opražte brambory z obou stran v oleji. Poté připravte cuketu stejným způsobem. Přidejte brambory do zapékací misky. Přidejte cuketu, nasekaný kopr a petržel, dochuťte kořením. Opakujte vrstvy, dokud Vám nedojdou přísady. Nakonec zalijte vrchní vrstvu zakysanou smetanou a posypejte strouhaným sýrem. Pečte 30 minut při 180 stupních a podávejte teplé.

zdroj: bidista.com

Sdílejte