Dnešní recept Vám přináší opět možnost připravit si nový druh dezertu, který si vás jistě získá svojí lahodnou chutí. U nás není tak známý, ale v okolních zemích si jej lidé rádi dopřávají na Vánoce.

Neexistuje ale pro něj přesně vyhraněná sezona, protože jeho suroviny jsou k dostání celoročně a tak si jej můžete připravit kdykoli budete mít chuť. Jedná se o odlehčenou formu tohoto dezertu.

Složení:

  • 40 g mouky (polohrubé)
  • 25 g tuku (nebo másla)
  • 10 g cukru
  • 2 vejce
  • 40 g jablek
  • 15 g mletých ořechů
  • 10 g cukru
  • 10 g horké čokolády
  • 1 l másla

Příprava:

Mouku smícháme s máslem a cukrem, poté přidáme vejce a dobře promícháme. Rozdělíme směs na 3 části a necháme 20 minut odpočívat.

Jednu část těsta vyválíme a poklademe na ni na kousky nakrájená jablka. Smícháme ořechy s cukrem a jablka posypeme jednou polovinou této směsi. Položíme další vrstvu těsta a poklademe opět jablky a ořechy s cukrem. Nakonec položíme třetí část těsta a pečeme při 180 stupních po 40 minut.

Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem a vzniklou směs použijeme jako polevu.

zdroj: tudasfaja.com 

Sdílejte