Tento recept Vás možná překvapí svým neobvyklým názvem. Mnoho ze čtenářů si pravděpodobně nebude moci představit, co se pod tímto cizokrajným pojmenováním nachází za jídlo.

Budete však příjemně překvapeni při zjištění, že se jedná o výtečný koláč s drobenkou, který je původem z Ruska. Na přípravu stačí pár základních surovin a časově je tento dezert také nenáročný.

Složení

  • Margarín – 200 g
  • Cukr – 1 hrnek
  • Mouka – 1 hrnek
  • Vejce – 1 ks.
  • Soda – půl lžíce
  • Sůl – špetka
  • Džem

Příprava

Smíchejte vajíčko s cukrem. Margarín se roztaví a smíchá se s cukrem a vejcem. Přidejte mouku, sodu a sůl, promíchejte. Těsto je velmi elastické. 1/4 těsta se vloží do mrazničky. Zbytek těsta se rovnoměrně rozválí na plech v tenké vrstvě. Těsto pomažte džemem. Vytáhněte kus těsta z mrazáku a nastrouhejte jej na povrch džemu. Pečte v troubě 15-20 minut.

zdroj: ok.ru

Sdílejte