Nezáleží na tom, jak moc milujeme tradičně připravené křupavé hranolky. Tato bramborová pochoutka je velmi nezdravá. Pokud se jich ale nechcete úplně vzdát, vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat!

Jedná se o zdravější a také velmi chutnou variantu přípravy hranolek z kukuřice. Můžete si tak bez výčitek dopřát svoji oblíbenou přílohu a může se klidně stát, že vám tento recept bude chutnat víc, než obyčejné bramborové hranolky.

Potřebujeme:

  • 4 šálky mléka
  • 1,5 šálků kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 70 gramů sýra
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava:

Umístěte mléko do hrnce a vařte na malém plamenu a pomalu přidejte kukuřičný škrob. Mícháme cca. 5 minut, dokud se nedosáhne homogenní hmoty, poté přimícháme sýr a sůl. Přidáme olej a necháme vychladnout po dobu 20 minut a umístíme na hodinu do lednice.

Nakrájíme směs na tenké proužky a smažíme v oleji do zlatohnědé. Můžeme dochutit sýrem a omáčkou dle libosti.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte