Blíží se podzim, který se neodmyslitelně pojí s úrodou dýní všeho druhu a jejich přítomnosti všude. Pokud i vy patříte mezi milovníky této kulaté zeleniny, jistě už se nemůžete dočkat, co si letos připravíte.

Jednou z variant jsou dýňové placky podle dnešního receptu. Pokud jste například vegetariáni, jistě vás taková možnost nadchne a okouzlí svou chutí. Mohou si je dopřát ale i milovníci masa, protože chutnají skvěle!

Potřebujeme:

  • 1 kg vařené dýně
  • 2-3 lžíce mouky (hladké)
  • 2-3 vejce
  • Sůl, drcený pepř
  • kopr

Příprava:

Oloupeme dýni, nakrájíme na kousky a uvaříme.

Nastrouháme ji a necháme půl hodiny odpočívat.

Smícháme dýni s moukou, vejci, koprem a kořením.

Lžící nabíráme těsto a placky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte