V dnešním receptu si s námi můžete připravit vynikající banánové řezy! Toto ovoce je známé pro své mnohé zdravotní benefity a také svoji nezaměnitelnou chuť. Dodává dezertu exotický nádech.

Jakékoli ovoce v kombinaci s čokoládou je dobrou volbou a tvoří skvělou harmonii chutí. U banánů to platí rovněž. Tento recept kombinuje vláčný a nadýchaný čokoládový korpus se smetanovým krémem a banány.

Přísady

  • 5 vajec
  • 300 g cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 200 g mouky (hladké)
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Pro krém:

  • 8 Banánů
  • Citronová šťáva
  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 citron – šťáva
  • 6 plátků želatiny
  • 2 šálky smetany

Pro polevu:

  • 1 tabulka tmavé čokolády
  • 1 kostka kokosového oleje
  • 150 g rozpuštěné máslo

Příprava:

Smícháme přísady na těsto a pořádně promícháme. Rozprostřeme na plech vymazaný máslem a pečeme při 220 stupních 10 – 15 minut.

Banány nakrájíme na plátky, poklademe na korpus a polejeme citronovou šťávou. Rozpustíme želatinu, smícháme tvaroh s cukrem a šťávou z citronu. Směs smícháme s želatinou a dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a celou směs rozprostřeme na dort. Odložíme dort na dvě hodiny do lednice.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme kokosový olej a smetanu. Výslednou směs nalijeme na dort a necháme ztuhnout.

zdroj: chefkoch.de

Sdílejte