Letní oslavy vždy hýří všemožnými svěžími dorty s obsahem především sezonního ovoce. Pomalu se ale blíží podzim a po něm zima, kdy je naopak příjemné osladit si život kouskem dortu s krémem.

Právě krém je velmi důležitý, protože dotváří konzistenci, a hlavně chuť celého dortu. Pokud tedy hledáte recept na jeden vynikající a univerzální krém, vyzkoušejte tento vanilkový. Je vynikající a trvanlivý!

Složení

  • 200 g měkkého másla,
  • 100 ml mléka,
  • 4 lžíce cukru,
  • 2 vejce,
  • vanilková esence nebo vanilka

Příprava

Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou v misce, pak přilijte mléko a promíchejte. Celou směs zahřejte a nepřetržitě míchejte, dokud nezhoustne. Krém nevařte, jakmile je hustý, vypněte teplo a nechte jej vychladnout. Poté vmíchejte máslo a vyšlehané bílky. Nakonec vyšlehejte krémovou konzistenci a můžete krém ihned použít, nebo jej uchovat až 3 dny v lednici.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte