Banán je oblíbeným ovocem mnoha lidí na světě pro svoji charakteristickou sladkou chuť, obsah všech důležitých látek pro tělo a také vitamínů. Dá se používat do dezertů a nebo jíst jen samotný.

V dnešním receptu vám přinášíme netradiční úpravu tohoto skvělého ovoce, jej osmažíme a vznikne nám tak pochoutka s křupavou krustou a jemným vláčným vnitřkem. Určitě se po nich u vás doma jen zapráší!

Složení:

  • Přibližně 4 velké banány
  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku na pečení
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/4 šálku cukru
  • Špetka soli
  • 1 šálek čistého řeckého jogurtu
  • 1 vaječný bílek
  • Rostlinný olej pro smažení
  • Práškový cukr na posypání

Příprava:

Oloupejte banány a nakrájejte je na kusy o délce 1,5 palce.

V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a skořici.

Přidejte vejce a jogurt do suchých ingrediencí a dobře promíchejte dřevěnou lžící, dokud nebude směs hladká.

Zahřejte asi 2 cl oleje ve pánvi. (Dávejte pozor, abyste nadměrně neohřívali olej nebo smaženky budou příliš hnědé).

Pomocí vidličky ponořte každý banánový plátek do těsta, aby se dobře obalil a přeneste do oleje a smažte, dokud nebude zlatavě hnědý. Smažte v malých sériích, protože musíte pracovat rychle.

Odstraňte smažené plátky z oleje a rozložte je na desce s papírovou utěrkou, aby se mohla vypustit přebytečná mastnota.

Posypte práškovým cukrem a podávejte.

zdroj: omgchocolatedesserts.com

Sdílejte