Lehký nadýchaný dezert v podobě šlehačkového dortu je právě tím, co si dnes můžete připravit podle našeho receptu. Pro některé se zdá být příprava složitá, ale nebojte se, není to zdaleka nic obtížného.

Budete potřebovat jen pár základních surovin a příprava vám nezabere ani moc času. Výsledek však bude ohromný a jistě nadchne vás i návštěvu svojí delikátní chutí. Připravte si formu a můžeme začít!

Složení:

  • 1400 g listového těsta

Krém:

  • vanilkový pudink
  • 1 l mléka
  • 8 vajec
  • 30 g cukru
  • 10 g mouky (hladká)
  • 1 vanilkový extrakt
  • 25 g želatiny

Šlehačka:

  • 400 ml smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 balíčky kremfixu

Poleva:

  • 1/2 čajové lžičky instantní kávy
  • 5 lžic mléka
  • 20 g cukru
  • 7 g másla

Příprava:

Těsto rozdělíme na dvě části, které vyřízneme tak, aby seděly do plechu. Jeden vložíme na dno plechu.

Kávu rozpustíme v mléce a pak vaříme s cukrem 8-10 minut. Odstraníme z ohně, vmícháme máslo a polejeme směsí vrch druhého listu těsta. Po vychladnutí nakrájíme na kousky.

Ušleháme spolu smetanu, bílky, vanilkový pudink a 15 g. Cukru.

V jiné misce smícháme žloutky, 15 g cukru, mouku, vanilku a 2 dl mléka.

Tuto směs nalejeme do 7 dl ohřátého mléka a povaříme.

1 dl mléka přidáme do směsi s bílky a přidáme také želatinu. Dobře promícháme.

Vanilkovým krémem potřeme spodní list těsta a necháme uležet 4-5 hodin v lednici.

Nakonec potřeme šlehačkovým krémem a poklademe vrchní díl těsta.

zdroj: citromhab.blogspot.cz

Sdílejte