Pizza je prostě skvělá a je velmi oblíbená nejen ve své domovské Itálii, ale také po celém světě. Různé národy připravují pizzu svými způsoby, někteří se však snaží napodobit originální italské těsto.

Tak či tak, základem vynikající pizzy je právě správně připravené těsto, a proto je důležité, abyste si našli recept na něj, který Vám bude vyhovovat. Vyzkoušejte například pizzu dle tohoto receptu!

Složení

těsto

  • 1 kg mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 25 g soli
  • 7 g suchých kvasnic
  • 600 ml vody
  • 10 g cukru

Rajčatová omáčka

  • 150 g loupaných rajčat
  • sůl
  • olivový olej
  • listy bazalky

Přísady

  • sýr
  • olivy
  • salám
  • červený pepř

Příprava

V misce smíchejte vodu, kvasnice a cukr. Smíchejte směs s moukou a cca 5-6 minut propracujte, do hladkého těsta. Přidejte olivový olej a nechte těsto 5-10 minut stát. Nyní jej rozdělte na 3 kusy, vložte do plastových nádob a nechte jej stát jednu hodinu při pokojové teplotě a další tři hodiny v lednici. Po vyjmutí z lednice nechte těsto opět stát hodinu při pokojové teplotě. Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu a vložte do plechu. Přidejte omáčku z loupaných rajčat smíchaných s olejem, bazalkou a solí. Vložte těsto do trouby na 3-5 stupňů při 250 stupních. Poté přidejte veškeré oblíbené přísady a pečte při 250 stupních 5-7 minut.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Sdílejte