K letním dnům a tropickým teplotám neodmyslitelně patří zmrzlina všech druhů. Mnozí z nás si jistě pamatují na tradiční zmrzlinu našeho dětství – ruskou zmrzlinu. Lahodný mražený krém mezi dvěma oplatky.

Pokud se tedy chcete letos v létě vrátit do dětství, není nic jednoduššího než připravit vynikající ruskou zmrzlinu. Tento recept se zaměřuje primárně na krém, oplatky můžete zvolit dle své chuti!

Složení

  • 200 ml kondenzovaného mléka
  • 500 ml smetany

Příprava

Smetanu vyšlehejte a přidejte kondenzované mléko, dále šlehejte ještě 1 minutu. Naplňte nadýchaný krém mezi oplatky a umístěte do mrazáku po dobu 4 hodin. Poté si již můžete vychutnat domácí ruskou zmrzlinu.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte