Pro českou kuchyni jsou velmi důležitou a nepostradatelnou součástí všemožné omáčky. Každá se hodí k jinému masu a každá z nich má také svůj způsob přípravy. Známá je například rajská omáčka.

Tato omáčka může být podávána s masem, nebo právě s plněnými paprikami, které si můžete připravit dle tohoto receptu. Jistě si je velmi oblíbíte a zaujmou čestné místo ve sbírce Vašich receptů.

Složení

  • 500 g papriky
  • 500 g mletého masa
  • 200 g rýže
  • 2 cibule
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 plátek chleba
  • 2 ks červeného pepře
  • 5 kostek másla
  • 500 g rajčatové pasty
  • sůl, pepř, vegeta

Příprava

Odřízněte vršek papriky a odstraňte vnitřek. Smíchejte maso s uvařenou rýží, nakrájenou cibulí, drceným česnekem, vejcem, nakrájeným chlebem, kořením a touto směsí naplňte papriky. Na másle opražte papriky a pak je podlijte vodou a vařte, dokud nebude náplň hotová. Nakonec přidejte rajčatovou pastu a povařte, abyste vytvořili omáčku. Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte