Za teplých květnových dnů si nejraději sedneme venku na lavičku se šálkem dobrého čaje, nebo ledové kávy. Pokud však máte i v tyto dny chuť na sladké dezerty, jistě raději zvolíte nepečené.

Představa trávení mnoha hodin u rozpálené plotny není příliš lákavá, a proto se Vám může hodit například i tento recept. Připravte si velmi jednoduché krémové řezy, které není nutno péct.

Složení

  • 350-500 g sušenek
  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 800 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 20-30 ml smetany

Poleva

  • 3 lžičky kakaa
  • 3 lžičky másla
  • 150ml mléka
  • Mouka

Příprava

Připravte pudink v mléce s cukrem dle návodu. Jakmile ztuhne, vmíchejte vyšlehanou smetanu.

Dno misky vyskládejte sušenkami. Přidejte krém. Poté znovu přidejte sušenky a připravte polevu. Rozpusťte máslo a smíchejte jej s mlékem, kakaem a zahustěte moukou. Povařte a polijte rovnoměrně celý povrch zákusku. Před podáváním nechte ztuhnout v lednici.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte