V dnešní době máme k dispozici mnoho produktů, které slibují, že nám usnadní vaření a vlastně ani nepoznáme, že vývar je připravený z kostky, nebo z jiného předpřipraveného polotovaru.

Tyto vychytávky se jistě hodí, pokud jste ve spěchu, ale poctivý domácí vývar prostě nahradit nedokáží. Připravte si tuto hustou zeleninovou polévku s masovými knedlíčky pěkně postaru a jistě uvidíte rozdíl!

Složení knedlíčků

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 3 lžíce rýže
  • 2 lžíce mouky
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř

Složení polévky

  • 1 mrkev
  • olivový olej
  • 2,5 litru vody
  • 150 g cizrny
  • 3 brambory
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • červená paprika
  • mletý černý pepř

Příprava

Umyjte cizrnu, pak ji namočte do vody po dobu 30 minut. Vyměňte vodu a začněte vařit. Cibuli očistěte, nakrájejte a smíchejte s masem. Do směsi masa přidejte promytou rýži, sůl a mletý černý pepř, dobře promíchejte a pak vytvořte menší knedlíky.

Tyto knedlíky obalte v mouce. Oloupejte mrkev a brambory, nakrájejte je. Vložte olej do hrnce, zahřejte, jemně opražte mrkev a brambory. Přidejte vařenou cizrnu, sůl a vodu k dušené zelenině a vařte.

Přidejte do polévky knedlíčky, vařte, dokud zelenina nezměkne. V misce smíchejte citrónovou šťávu s jogurtem a vaječným žloutkem, přidejte několik lžíce horké polévky a promíchejte, pak nalijte do polévky. Několik minut vařte a podávejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte