Lasagne jsou velmi známým a oblíbeným jídlem, které spadá do Italské kuchyně. Pokud si tuto kuchyni rádi dopřáváte, určitě lasagne znáte. Možná jste už i přemýšleli, že byste si je zkusili připravit doma sami.

Nyní Vám již nic nebrání, protože s tímto snadným receptem to dokáží i úplní začátečníci. Za několik málo okamžiků si již můžete vychutnat syté a voňavé jídlo, které je zároveň jemné, ale chuťově výrazné. Domácí lasagne si jistě zamilujete!

Složení

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 4 střední mrkve
  • 4 střední stonky řapíkatého celeru
  • 2 střední kusy cibule
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 bobkové listy
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 l kondenzovaných rajčat
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • 100 ml olivového oleje
  • 125 g lasagnových těstovin
  • 300 g sýra
  • 70 g margarínu
  • 70 g jemné mouky
  • 700 ml mléka

Příprava

Očistěte cibuli, mrkev a celer a nakrájejte je na kostičky.

V pánvi rozehřejte olej, opečte maso a přilijte víno, dochuťte solí a pepřem.

Poté přidejte zeleninu, vývar, rozmarýn, rajčata, dobře promíchejte a několik minut vařte.

V jiné nádobě smíchejte mléko, mouku, máslo a dochuťte solí a pepřem, povařte a získáte bešamelovou omáčku.

Do plechu vyskládejte vrstvu těstovin, přidejte vrstvu boloňské omáčky a na ni vrstvu bešamelu, opakujte, dokud Vám nedojdou přísady a na povrch nastrouhejte sýr.

Pečte při 200 stupních 30 minut, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte teplé.

zdroj: nosalty.hu

Sdílejte