V české kuchyni je poměrně oblíbená příprava rolád a rolek z masa s náplní například z vajíček, okurků, šunky, nebo sýra. Maso můžete použít vepřové, hovězí i kuřecí, podle toho, na co máte zrovna chuť.

Dnešní recept využívá právě kuřecí maso, protože nejen, že je dietní a bohaté na bílkoviny, ale má také jemnou lehkou chuť, která nepřebíjí chuť náplně a vzniká tak vyvážený pokrm. Můžete jej doplnit libovolnou přílohou.

Přísady:

  • 1 balení kuřecího prsního masa
  • 200 g šunky
  • 200 g tvrdého sýra

Pro omáčku:

  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce mouky (hladké)
  • 0,5 l mléka
  • Koření: muškátový oříšek, sůl, petržel list
  • 2 lžíce zakysané smetany

Příprava:

Nakrájíme kuře na tenké plátky, každý obalíme v šunce a sýru.

Tyto rolky naskládáme do zapékací misky.

Opražíme mouku na pánvi, zalijeme mlékem, přidáme koření a zakysanou smetanu.

Dobře promícháme.

Zalijeme rolky omáčkou a pečeme při 200 stupních cca 30 minut.

Po upečení nakrájíme a doplníme přílohou.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte