Každý z nás ví, že teplé a křupavé pečivo je jedna z těch nejlepších dobrot. V dnešní době však nalézáme v obchodech rozmrazené a rozpečené polotovary a ty už zdaleka nechutnají tak dobře, i když jsou čerstvě připravené.

S dnešním receptem si snadno můžete i z kupovaného chleba připravit lahodnou pochoutku, která vás potěší svojí jedinečnou chutí. S chutí česneku spojenou se sýrem se tak i z chleba může stát vaše oblíbené jídlo.

Přísady:

  • 3 hlavy česneku
  • Rostlinný olej 2 lžíce
  • bochník chleba 1 ks
  • petržel
  • sýr 80 gramů
  • Sůl

Příprava:

Česneku uřízneme vrchol hlavy tak, aby byla viditelná špička každého stroužku.

Na plech vložíme alobal, potřeme jej rostlinným olejem a na něj položíme česnek. Pečeme v troubě na 170 stupňů po dobu 50 minut. Poté necháme vychladnout.

V hluboké míse smícháme strouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku a hrubě nasekaný česnek. Přidáme olej, sůl a dobře promícháme.

Chléb nařežeme na plátky a každý z nich namažeme připravenou směsi, rozložíme na plech. Pečeme na 200 stupňů po dobu 5-10 minut a po vychladnutí můžeme podávat

zdroj: my-luchshie.ru

Sdílejte