Zákusky a dorty s krémem jsou velmi oblíbené pro svoji lehkou chuť a nadýchanou texturu. Můžeme je připravovat na mnoho způsobů a použít můžeme i několik druhů krémů v různých příchutích.

Právě dnešní recept kombinuje klasický smetanový krém s kakaovou vrstvou a vytváří tak lahodnou kombinaci chutí. Společně s piškotovým základem je tento zákusek skvělou volbou například na oslavy.

Složení:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 24 gramů práškového cukru
  • 10 g kakaového prášku
  • 60 ml oleje
  • 3 dl mléka
  • 40 g mouky (hladké)
  • 1 balení (10 g), prášek do pečiva

Krém:

  • 7 dl smetany
  • 7 g cukru
  • 15 g tmavé čokolády
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rumu

Poleva:

  • 15 g tmavé čokolády
  • 1-2 lžíce oleje

Příprava:

Celá vejce důkladně smícháme s cukrem a kakaovým práškem. Přidáme olej, mléko a nakonec mouku, a promícháme.

Potom rozdělíme těsto a pečeme rozdělené na dva plechy na 180 stupňů v troubě, plechy vyložené pečícím papírem.

Smícháme přísady na krém a vyšleháme do pěny.

Rozpustíme čokoládu a přidáváme za stálého míchání do pěny.

Do formy vložíme jednu vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou krému, přikryjeme druhým těstem.

Rozpustíme čokoládu a smícháme ji s olejem, vzniklou směs nalejeme na povrch dortu.

Necháme ztuhnout v lednici a poté nakrájíme na plátky a podáváme.

zdroj: citromhab.blogspot.cz

Sdílejte