Velmi oblíbenou formou dochucení příloh k masům jsou různé omáčky, majonézy a nebo kečupy všech možných druhů. Právě poslední zmíněná červená dobrota je v obchodech nabízená v mnoha variantách.

Velmi často se však stává, že kečup, který si koupíme má více položek ve složení, než by asi bylo nutné. Pokud máte na zahradě rajčata a chcete si být jistí, že víte, do čeho si namáčíte hranolky, připravte si svůj vlastí domácí kečup!

Složení:

  • 3 kg rajčat
  • 0.5 kg jablka
  • 0,25 kg cibule

Příprava:

Všechny přísady nakrájíme nadrobno a vaříme v hrnci, dokud cibule nezměkne.

Použijeme ruční mixér a rozmixujeme do hladka, dále vaříme cca 50 minut.

Před koncem vaření přidáme sůl, trochu cukru.

Pokud chceme, můžeme dochutit chilli, červenou paprikou, nebo pepřem dle chuti.

Odstavíme z tepla a nalijeme do sklenice.

Můžeme vytvářet různé variace chutí například přidáním jablečného octa, česneku, nebo koření dle vašich chutí.

zdroj: vk.com

Sdílejte